Questions and answers

Wat is een knobbel op de teelbal?

Wat is een knobbel op de teelbal?

Een klein, hard, pijnloos knobbeltje ongeveer zo groot als een erwt in één van de testikels, kan wijzen op zaadbalkanker. Zaadbalkanker is over het algemeen een snel groeiende soort kanker. Vanuit de zaadbal kunnen de daar aanwezige kankercellen zich naar andere delen van het lichaam uitzaaien.

Hoe voelt een Teelbaltumor?

Symptomen van teelbalkanker een verharding van de teelbal, wat je kunt voelen met de vingers. een vaag zwaar gevoel in de onderbuik, achter de balzakken of in de balzakken zelf (in ongeveer 30 % van de gevallen) een onverklaarbare vermoeidheid. buikpijn of rugpijn veroorzaakt door gezwollen lymfeklieren.

Wat is een bijbal ontsteking?

Een ontsteking van een bijbal geeft een pijnlijke zwelling aan één kant in de balzak. Andere klachten kunnen zijn pijn bij plassen, koorts en misselijkheid. Meestal is behandeling met antibiotica nodig.

Hoe voel je je bijbal?

De bijballen voelen wat touwachtig aan en bevinden zich aan de achter- of bovenkant van de teelballen. Duw de bijbal voorzichtig weg als deze in de weg zit. Als je dit elke maand doet, leer je na verloop van tijd je teelballen beter kennen en zal je het dus sneller merken als er iets verandert.

Hoe ontstaat bijbal ontsteking?

Wat zijn de oorzaken van een bijbalontsteking? Bij volwassen mannen komt een bijbalontsteking vaak door een blaasontsteking of ontsteking van de prostaat. Het kan ook ontstaan door een seksueel overdraagbare aandoening (soa), zoals chlamydia of gonorroe. Soms geeft de bof een ontsteking van de bal en de bijbal.