Miscellaneous

Wat is de betekenis van de naam Bo?

Wat is de betekenis van de naam Bo?

Bo is (als jongensnaam) een verkorting van Willibrord, een Germaanse naam. Deze naam heeft als betekenis ‘wolf’, ‘kort’ of ‘sneeuwluipaard’. Bo is ook een meisjesnaam en in dat geval houdt de naam wellicht verband met het Franse ‘beau’, dat ‘mooi’ als betekenis heeft.

Welke naam betekent wijsheid?

Herkomst en betekenis Sophia Sophia is een Griekse meisjesnaamnaam met de betekenis ‘(levens)wijsheid’. Vroeger werd de term ‘hagia sophia’, dat ‘heilige wijsheid’ betekent, wel gebruikt als omschrijving van Christus; later noemde men ook kerken zo.

Waar staat de naam Milou voor?

Milou is een meisjesnaam die is samengesteld van Maria en Louise. Deze meisjesnaam betekent ‘beroemde strijder’.

Hoe schrijf je de naam Bo?

Bo is een voornaam die zowel voor jongens als voor meisjes gebruikt wordt. De naam is mogelijk geïnspireerd door het Franse woord beau, dat mooi betekent. De mannelijke naam is een verkorting van Willibrord.

Welke naam past goed bij Bo?

Alternatieven en suggesties bij Bo: Boa,Boo,Mo,Liv,Saar,Tess,Zoë,Liz,Noor,Evi,Noa..

Welke naam betekent eigenwijs?

1. Cato. Betekenis: pienter, wijze.

Welke naam past bij Filip?

Elitenamen: Quirine en Philip

meisjesnamen jongensnamen
Mathilde Philip
Maxime Quinten
Merel Reinout
Michèle Roderick, Roderik

Hoeveel meiden heten Anne?

De naam Anne komt zowel bij mannen als vrouwen voor, het vaakst als meisjesnaam. De voornaam werd in ieder geval vanaf de 19e eeuw gebruikt, maar pas rond de jaren ’30 begon de populariteit te stijgen. Er zijn ongeveer 31.000 vrouwen en 18.000 mannen met deze naam. Als tweede naam komt Anne zo’n 26.000 keer voor.

Welke naam past bij Anne?

Meisjesnaam, lief en tijdloos, twee lettergrepen: Anne. Alternatieven en suggesties bij Anne: Anneclaire,Agne,Aine,Ane,Ange,Anie,Anine,Anje,Anke,Anna,Emma,Eva,Isa,Lotte,Saar,Roos,Tess..

Wat betekent de naam Malou?

Malou is een Nederlandse jongensnaam. Het betekent `Combinatie van Maria (Bitter-bedroefd, Zee) en Louise (roemvolle strijder, strijder om een buit of in alle opzichten wijs)`.

Wat betekent de naam Lilou?

Lilou is afgeleid van Lilian. Lilian is een meisjesnaam waarvan twee verklaringen mogelijk zijn voor de herkomst. De naam zou kunnen afstammen van het Latijnse woord ‘iilium’, dat ‘lelie’ betekent. De betekenis van die naam is ‘God heeft gezworen, God is mijn eed, God is degene bij Wie ik zweer’.