Helpful tips

Ce este meningita?

Ce este meningita?

Ce este meningita? Meningita este o infectie a membranelor protectoare care inconjoara creierul si maduva spinarii. Daca nu este tratata rapid, poate provoca intoxicarea cu sange, adica septicemia, dar si leziuni permanente ale creierului si ale nervilor.

De ce meningită poate provoca moartea?

Dacă nu este tratată corespunzător, meningita poate provoca moartea în doar câteva ore ori poate cauza daune permanente creierului, precum și altor părți ale corpului. Bacteria care cauzează meningită este contagioasă și se răspândește prin tuse sau strănut.

Ce bacterii pot provoca meningita?

Mai multi virusi si bacterii pot provoca meningita, cum ar fi: 1 Bacteriile meningococice, exista mai multe tipuri diferite, numite A, B, C, W, X, Y, Z 2 Bacteriile pneumococice 3 Bacteria de tip B haemophilus influenzae 4 Enterovirusuri, virusi care, de obicei, cauzeaza doar o infectie usoara a stomacului 5 Virusul oreionului 6 Virusul herpes simplex, un virus care provoaca rani reci… More

De ce este meningita contagioasă?

Meningita este de mai multe feluri, în funcție de cauza declanșatoare, cea bacteriană, de exemplu, este contagioasă și poate fi fatală. Meningita este, de regulă, cauzată de o infecție bacteriană sau virală, care apare în altă parte a corpului și se răspândește la meninge.