Contributing

Waar meet je de profieldiepte van een band?

Waar meet je de profieldiepte van een band?

Als je gaat meten, let dan op dat je altijd in het midden van de band meet, maar ook aan de binnen- en buitenkant van de kant. Het kan namelijk zijn dat de autoband scheef is afgesleten. De wet kijkt altijd naar het gedeelte van de band waar het profiel het laagste is.

Hoeveel profiel moet een band hebben?

Plaats de profieldieptemeter op verschillende plekken in een groef op de band en lees de profieldiepte af op de profieldieptemeter. Jouw banden moeten minimaal een profieldiepte hebben van 1,6 millimeter: dat is wettelijk verplicht.

Wat is de minimale profieldiepte van een band?

De wettelijke eis is dat je bandenprofiel minimaal 1,6 millimeter diep is. Maar feitelijk ben je dan al een gevaar op de weg. Onder de 3 millimeter hebben je banden beduidend minder grip. Allianz Direct raadt je daarom aan om bij een profiel onder de 3 millimeter je banden te vervangen.

Hoe Profielband meten?

Meet de banden zowel in het midden als aan de buitenkanten. Banden kunnen namelijk scheef afslijten – wettelijk wordt er gekeken naar het gedeelte van de band waar het profiel het laagste is. Mocht je autoband negatief uit de test komen, dan raden we aan om het even officieel te laten controleren!

Hoeveel km kan een band mee?

Recent onderzoek wijst uit dat de gemiddelde afstand die je met autobanden kunt afleggen tussen de 30.000 en 100.000 km ligt. Hiermee komt de gemiddelde levensduur van autobanden op ongeveer 65.000 km bij gebruik op “normaal” wegdek.

Hoeveel kilometer kan een vrachtwagen rijden?

Recent onderzoek wijst uit dat de gemiddelde afstand die je metautobanden kunt afleggen tussen de 30.000 en 100.000 km ligt. Hiermee komt de gemiddelde. Banden met een langere levensduur Volgens Fueloyal is de levensduur van een gemiddelde vrachtwagenband 193.000 km.

Hoeveel profiel zit er op een nieuwe band?

Het profiel of loopvlak is het rubber op de band dat contact maakt met het wegdek. Nieuwe banden hebben een gemiddelde profieldiepte van 8 tot 9 millimeter (10/32 tot 11/32 inch).