Articles

Hoe stel je een oplooprem af?

Hoe stel je een oplooprem af?

Controle van de werking van de oplooprem is essentieel op twee punten. Oploopremdemper. Je moet met de hand ( met enige kracht) in staat zijn de kogelkoppeling in te drukken. De demper moet er dan voor zorgen dat hij de koppeling ook weer naar voren drukt.

Wat is een oplooprem?

Het principe van de oplooprem is eenvoudig. Als de auto vertraagt of remt, wil de aanhanger, caravan, boot-of paardentrailer doordrukken. Dit wordt oplopen genoemd. Om te voorkomen dat het te trekken object in dat geval door zijn massa teveel snelheid behoudt ten opzichte van de auto, treedt de oplooprem in werking.

Hoe test je de oplooprem?

Het testen van de hydraulische demper van de oplooprem, die direct achter de koppeling zit, (zit in de schuifbuis en veelal niet zichtbaar), is vrij gemakkelijk zelf te doen door de koppeling naar achteren te duwen in de richting van de caravan.

Wat is een Terugrijautomaat?

Terugrijautomaat. Wanneer de auto achteruitrijdt, wordt de oplooprem ingedrukt. Daardoor treedt de caravanrem in werking. De remkracht neemt toe naarmate de caravanwielen meer rolweerstand (helling, ongelijk terrein) ondervinden.

Hoe bevestig je een Breekkabel?

De kabel zit via een extra karabijnhaak vast aan een oog in de trekhaak én is om de kogelhals gelust. Dit kan als de trekhaak is voorzien van een gat of beugel waar deze extra karabijnhaak aan kan. Deze karabijhaak dient stevig te zijn, dus van staal (minimaal 6 mm).

Hoe vaak oplooprem smeren?

Smering van het schuifstuk (1 of 2 nippels, soms slecht bereikbaar aan de onderzijde) is onderdeel van het oploopremmechanisme, maar ook de nippel op de tuimelaaras moet gesmeerd worden! Bij mij gebeurt het iedere grote reis, dus per 3000 km.

Wat is een hulpkoppeling bij een aanhangwagen?

Een hulpkoppeling met staalkabel zit bevestigt op een aanhangwagen. De staalkabel verbind je aan de trekhaak van het voertuig dat de aanhangwagen trekt. Wanneer een aanhangwagen tijdens het rijden van de kogelkoppeling afgaat, verlies je de aanhangwagen en de lading hierdoor niet.

Hoe werkt een geremde aanhanger?

Wanneer het trekkend voertuig remt, wil de aanhangwagen eigenlijk doorrijden, waardoor de dissel van de aanhanger tegen de auto drukt. Door die negatieve kracht schuift de oploopremschuifbuis van de aanhanger in. Deze duwt vervolgens tegen de remstang die in verbinding staat met de remkabels, die naar de wielen leiden.

Hoe remt een geremde aanhangwagen?

Geremde aanhangwagens Een geremde aanhangwagen is wel voorzien van een eigen remsysteem, de zogenaamde oplooprem. Dit remsysteem komt in werking zodra het trekkende voertuig af begint te remmen, waardoor de combinatie niet alleen door het trekkende voertuig hoeft te worden afgeremd.

Hoe werkt een dissel?

Als de aanhangwagen slechts één as heeft, is de dissel vast bevestigd aan de aanhanger. Aan of in de dissel zit dan een mechanisme dat bij tegendruk van de aanhangwagen de rem van de aanhangwagen in werking zet. Bijvoorbeeld als het trekkende voertuig remt, en deze door de aanhangwagen wordt “geduwd”.

Hoe werkt een Breekkabel?

De breekkabel is een dunne kabel die via de auto is verbonden met het remsysteem van de caravan. Als de caravan tijdens het rijden onverhoopt losschiet van de trekhaak, trekt de breekkabel (of handrembreekkabel) de rem van de caravan aan, zodat de caravan zelfstandig afremt. De breekkabel breekt daarna af.

Hoe werkt een losbreekreminrichting?

Een losbreekreminrichting dient als veiligheidsmiddel om bij het losraken van de aanhangwagen van het trekkend voertuig in werking te treden. Bij een losbreekreminrichting zal deze kabel de bedrijfsrem van de aanhangwagen in werking stellen en daarna losbreken.